تشخیص چهره درکنترل اقلیت های قومی دولت چین
چین در استفاده از این فناوری نوظهور پیشرو در جهان است و بسیاری از استارت آپ های هوش مصنوعی چین مصمم هستند که این فناوری را در آینده حفظ کنند.
چین پیشرو جهان در فناوری تشخیص چهره است. کشور چین از تشخیص چهره برای ایجاد یک سیستم نظارت فراگیر گسترده استفاده می کند که می تواند اقلیت های قومی خود، از جمله جمعیت مسلمان اویغور را تحت نظر داشته باشد و هدف قرار دهد.
بهبود زندگی و افزایش ارتباطات در سراسر جهان، نوید بزرگی است که توسط فناوری داده محور ارائه شده است؛ اما در چین نیز نوید کنترل بیشتر دولت و سوء استفاده از قدرت را می دهد.
پیشرفت فناوری داده محور در بینایی کامپیوتر تشخیص چهره قابل توجه است. در چین میتوانید از قبل پول نقد برداشت کنید، در فرودگاهها بلیط تهیه کنید، و فقط با استفاده از چهره خود هزینه کالا را پرداخت کنید. این کشور در استفاده از این فناوری نوظهور پیشرو در جهان است و بسیاری از استارت آپ های هوش مصنوعی چین مصمم هستند که این فناوری را در آینده حفظ کنند.
شرکت هایی مانند Yitu در حال ایجاد بلوکهای ساختمانی برای شهر هوشمند آینده است، جایی که تشخیص چهره بخشی از زندگی روزمره است. این حتی میتواند به تشخیص افکار مردم نیز گسترش یابد.
اما دولت چین قصد دارد از این فناوری بیومتریک جدید برای تحکیم حکومت استبدادی خود استفاده کند. این کشور برنامه های بلندپروازانه ای برای ایجاد یک سیستم نظارت ملی گسترده بر اساس تشخیص چهره دارد. از آن برای نظارت بر 1.4 میلیارد شهروند به روش های بی سابقه ای استفاده خواهد شد. با قابلیت ردیابی همه چیز از احساسات تا تمایلات جنسی.
وسیله اصلی شبکه گسترده ای از دوربین های مدار بسته خواهد بود. 170 میلیون دستگاه در حال حاضر ساخته شده است و تخمین زده می شود که 400 میلیون دستگاه جدید طی سه سال آینده نصب شود. مقامات اصرار دارند که این برنامه به آنها امکان می دهد امنیت را برای شهروندان بهبود بخشند و اگر چیزی برای پنهان کردن ندارید، چیزی برای ترس ندارید.
اما همه قانع نشده اند. هونگ ژنکوای سردبیر سابق مجله است که توسط دولت برکنار شد. او احساس می کند که تحت نظر دائمی است. در حال حاضر مقامات از تشخیص چهره برای نامگذاری و شرمساری شهروندان استفاده می کنند، حتی برای تخلفات جزئی مانندjaywalking در پکن آنها از این فناوری برای جلوگیری از سرقت رول های کاغذ از توالت های عمومی استفاده می کنند و افسران پلیس در سرتاسر چین اکنون عینک های آفتابی و دوربین های بدن از فناوری تشخیص چهره و ژست را استفاده می کنند. این به آنها کمک می کند تا مظنونان تحت تعقیب را به طور واقعی شناسایی کنند.
آنچه در اینجا باعث نگرانی برخی افراد می شود این است که با توسعه فناوری، ظرفیت سوء استفاده از آن نیز افزایش می یابد. برخی از کسانی که در آینده تحت نظارت بیش از حد در معرض خطر هستند، اقلیت های قومی در چین هستند. در استان سین کیانگ، دولت چین نسبت به تهدید جدایی طلبانه جمعیت مسلمان اویغور محتاط است. به گفته سازمانهای غیردولتی محلی، حدود 1 میلیون اویغور بهطور نامحدود در اردوگاههای اسارت مخفی بازداشت میشوند، جایی که برخی از آنها مورد سوء استفاده قرار میگیرند. این بزرگترین حبس جمعی یک جمعیت اقلیت در جهان امروز نامیده می شود.
مقامات از دوربین های تشخیص چهره برای اسکن چهره افراد قبل از ورود به بازار استفاده می کنند. این سیستم در صورتی که افراد هدف قرار گرفته در فاصله 300 متری خانه خود سرگردان شوند به مقامات هشدار می دهد. در آینده، دولت قصد دارد دادههای بیشتری را جمعآوری کند و یک برنامه پلیسی پیشبینیکننده بسازد که کنترلهای شدیدتری را در اینجا تحمیل کند.
برای کنترل و تعادل، چین به یافتن راه های جدیدی برای نقض حقوق بشر شهروندان خود ادامه خواهد داد. آنچه در حال حاضر در سین کیانگ اتفاق می افتد هشداری است که بقیه جهان باید به آن توجه کنند.